M2Therapy

Ναρκίσσων 15, Ηράκλειο Αττικής

σχετικα με εμενα

Μαρία Τουτζιαράκη

Counselling and Psychotherapy
Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια
(Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία/ Προσωποκεντρική Θεραπεία/
Ψυχοδυναμική Θεραπεία/ Οικογενειακή θεραπεία)

εκπαιδευση

Νοσηλευτική -Στερεάς Ελλάδας
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης- Εθνικού και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών
MA Counselling and Psychotherapy -University of East London

Βιογραφικο

Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις ανθρωπιστικές επιστήμες, έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είμαι κάτοχος πτυχίου στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of East London.

Η συνδυασμένη διεπιστημονική εκπαίδευσή μου στην υγεία, στην παιδαγωγική και την ψυχολογία με έχει εξοπλίσει με ένα πλούσιο σύνολο δεξιοτήτων για την υποστήριξη και την προαγωγή της ανθρώπινης ανάπτυξης και ευημερίας. Έχω εργαστεί σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, σχολείων και κέντρων ψυχοθεραπείας και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ιδιωτικά ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια.

Λόγω του θεωρητικού υπόβαθρο των σπουδών μου στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου είναι η διερεύνηση της ψυχολογικής διάστασης της ασθένειας και των βαθύτερων αιτιών των ψυχικών, συναισθηματικών και σωματικών προκλήσεων. Θεωρώ ότι η ψυχική υγεία είναι στενά συνδεδεμένη με τη σωματική υγεία και βρίσκεται σε άρρηκτη σχέση με το νου και την ψυχή.

Σκοπός της επαγγελματικής μου ταυτότητας είναι να βλέπω τους ανθρώπους με ολιστικό τρόπο, που περιλαμβάνει υπόψη ολόκληρο το άτομο συμπεριλαμβανομένου τη διασύνδεση των διανοητικών, συναισθηματικών, σωματικών, συμπεριφορικών και πνευματικών πτυχών του.

Χρησιμοποιώ ένα Συνθετικό Μοντέλο, αξιοποιώντας θεραπευτικές τεχνικές και στοιχεία από διαφορετικές σχολές ψυχοθεραπείας, με αποτέλεσμα να παρέχεται μια εξατομικευμένη θεραπεία η οποία προσαρμόζεται και ευθυγραμμίζεται ανάλογα με τα αιτήματα και τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Προτεραιότητα μου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μέσω της αυτογνωσίας, την ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης των δυσκολιών προωθώντας παράλληλα την ενδυνάμωση και την αυτοφροντίδα, έτσι ώστε να μπορούν να επιτευχθούν θετικές αλλαγές σε όλες τις διαστάσεις της ζωή τους.